Onze geschiedenis

Welkom op onze EHBO site.

De afdeling Elst-Utrecht van de Koninklijke Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (KNV EHBO) werd op
donderdag 5 maart 1936 opgericht.

Wij zijn een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken, afdeling Elst (UT)

Ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geresulteerd in een organisatie zoals de Koninklijke Vereniging voor EHBO, dat zich tot doel stelt zoveel mogelijk mensen kundig te maken in het EHBO verlenen aan de medemensen in nood.

Onze vereniging is 5 maart 1936 opgericht. Het bestuur bestaat al die jaren (en nog steeds), uit vrijwilligers die ervoor zorgen dat de vereniging goed kan blijven functioneren.

Er kan bij onze vereniging een erkend EHBO diploma behaald worden en een AED/REA cursus gevolgd worden. De EHBO herhalingslessen kunnen ook bij ons gevolgd worden zodat het erkende EHBO diploma geldig blijft en u ook op de hoogte blijft van alle EHBO behandelingen.

Eerste hulp is in de eerste paar minuten een van de meest bepalende factoren bij het redden van een leven of het beperken van de gevolgen van letsel. Het aantal mensen dat na een hartstilstand levend het ziekenhuis verlaat, is de laatste jaren fors gestegen. Dit komt doordat er steeds meer AED’s op straat zijn. Voordat de ambulance met sirenes de hoek om komt, is het merendeel van de patiënten al aangesloten op een AED doordat er bekwame mensen hiervoor zijn opgeleid en weten hoe te handelen.

Eerste hulp bij ongelukken kan levens redden!

Had u altijd al een cursus EHBO/AED-REA willen volgen, maar had daar nooit de tijd of gelegenheid voor, dan is dit een goede mogelijkheid om daar nu iets aan te doen.

Geef u nu op bij onze EHBO vereniging voor de volgende cursus!

Bij voldoende aanmeldingen wordt er een EHBO en/of Reanimatie- AED cursus in Elst (UT) gegeven.

Op drie zaterdagen, om de veertien dagen, wordt de gehele cursus EHBO gegeven inclusief een training AED. Op de vierde zaterdag in de ochtend wordt het examen afgenomen.

Vindt u een volledige EHBO opleiding te intensief, dan kunt u ook een training AED/Reanimatie volgen. Deze cursus duurt 4 uur.Scroll naar boven